dzisiaj dostałem maila od Twórcy sporttracka z linkiem do ściągnięcia wersji 3.0
Zmiany na pierwszy rzut oka są ewolucyjne, a nie rewolucyjne, wygląd bez zmian, podochodziło trochę nowych rzeczy, ale o tym później na spokojnie.
Z tych złych wiadomości to taka, że za nowy ST trzeba zapłacić 35USD.
Ja, jako że kiedyś tam wpłaciłem kilkadziesiąt dolczyków donacji mam pełną wersję za free.
Czy dla szanownych będzie warto wydać 35 USD, czy tez może pozostać przy starej wersji czas pokaże.
sporttracks 3.0 już jest !!!
(41 wpisów) (6 głosów)-
Napisano 1 rok temu #
-
już widzę, ze dla tych co nie płacili darowizny, nic ciekawego nowe ST nie oferuje. Póki co mały wybór wtyczek, praktycznie wszystko płatne, np za wytrenowanie liczą sobie 12EUR, pogieło ich???
W sumie nie widać żadnych znaczących zmian, oprócz możliwości dodawania własnych pól w zakładce zawodnik.
Póki co jestem bardzo mocno rozczarowany, i zastanawiam się czy nie wrócić do wersji 2.0Napisano 1 rok temu # -
Roberto, zainstlowalem i uruchomilem. Czesc zmian byla wiaodmo (wydluzenie czasu aktywnosci powyzej 18 h), a czesc mnie zdziwilo np. anlizy ogrnicozne o 3 miesiecy :-(
Teraz trudno mi cos napisac, o troche jestem "zmeczony" spotkaniem "po pracy" :-)====
Forerunner 205, Forerunner 50, GSC-10
Teraz trening na Poznan Maraton!Napisano 1 rok temu # -
Analizy ograniczone, bo nie uaktywniłeś pełnej wersji.
Ty się tak nie przepracowuj :)Napisano 1 rok temu # -
Oczywiście ze zainstalowalem. Pisze o ograniczeniach dla tych, ktorzy uzywaja wersje free :-) A teraz jade na rower. Przyjrzę się po poludniu i pewnie coś skrobnę
====
Już skrobnałem jakby kto nie widzial. Tak na szybko, ale do tematu wrócę :-)
http://sporttracks.pl/index.php/2010/07/12/sporttracks-3-rewolucyjna-ewolucja/====
Halo, Halo - zła i dobra wiadomość. Zacznę od dobrej:-)
Aaron do mnie napisał, że ograniczenie 90 dni dotyczy tylko statystyk związanych z Widokiem Zawodnika czyli np. wagi etc. Innymi słowy można będzie podobnie jak dotychczas mieć zapis wszystkich aktywności i je analizować.
Poprawiłem we wpisie na Polski SportTracks.
Zła jest taka, że popełniłem błąd :-)))
P.S. Jeszcze jedna dobra: wtyczka do korekty wysokości będzie lada dzień:-)
====
Z jednej strony to zrozumiały krok autora, a z drugiej 35 USD to dużo. 10, 15 jest jeszcze jest do zaakceptowania, ale te 35 to dla nas kwota nieadekwatna. Czy to tylko moje odosobnione zdanie?
Napisano 1 rok temu # -
Ja mam trochę inne zdanie. Według Aarona wyższa opłata powinna być od profesjonalistów, czyli takich którzy bardzo powaznie korzystają z programu i równoczesnie (być może oczywiście) mają z tego jakiś zysk (np. nagrody w zawodach etc.). Stad uwaza on, że profi potrzebuje więcej niż dwie wtyczki i historię zawodnika (waga i inne paramtre) dłużej niz 3 miesiace. Z takim podejsciem w sumie się zgadzam.
Co do 35 USD. No jest to troche kasy, ale z drugiej strony to mniej niż jakiekolwiek buty, to mniej więcej tyle ile spodenki do biegania czy przyzwoity podkoszulek :-)
====
ja nie mam takich problemów, dawno już stwierdziłem, że program wart jest paru dolczyków, i dysponuję pełną wersją w nagrodę :)
czyli jestem hehe zawodowcem :)Napisano 1 rok temu # -
./.
W mojej opinii dla amatorow ta kwota jest zbyt wysoka, dla profi natomiast smiesznie niska. Sama nie kupilabym, ale poniewaz bylam donatorem mam pelna wersje za darmo. Nie pamietam wysokosci swojej 'donacji', jednak nie sadze przy przekroczyla 35 USD.
Napisano 1 rok temu # -
To ja teraz tez chce zostac "donerem" :p
Napisano 1 rok temu # -
Ja się kwotą za sam program nie przejmuje. Każdy kto używa poważniej i niekoniecznie jest zawodowcem zapłaci za narzędzie 35 USD tak samo jak płaci za buty czy skarpetki. Bardziej natomiast niepokoi mnie kwestia płacenia za wtyczki. Wystarczy mieć większy zestaw wtyczek i kwoty mogą zacząc być rzeczywiście większe.
====
no właśnie, tym bardzie, że w kwestii wtyczek OMB odpisało mi tak:
Hi Robert,Do I understand correctly that you want to use my plugins for the NEW version 3 of SportTracks?
You can use them as a trial version during one month - for now.
After that you have to buy them in my version 3 plugin shop (which is not yet working)
BUT YOU CAN REIMBURSE YOUR VERSION 2 DONATION (i.e. use this to pay for the version 3 plugins).Cheers,
OMBa miałem mieć dożywotnio upgrady do każdej wersji.
Nic to, napiszę i może coś się jeszcze wyjaśni.Napisano 1 rok temu # -
Roberto, no wlasnie tego sie obawialem i do tego jeszcze mialem Cie pytac jak z OMB. Co ciekawe: czesc wtyczek jest w wersji "donacja" a czesc w wersji shareware, to troche miesza ludziom w glowach
====
Teraz trening na Poznan Maraton!Napisano 1 rok temu #
Odpowiedz »
Musisz się zalogować, aby móc pisać.