Szanowni,
Czas na zmiany! Od pewnego czasu pracuje nad uaktualnieniem softwaru do forum. Wbrew pozorom nie jest to prosta operacja, bo wymaga sprawdzenia czy wszystko jest OK i dlatego chwile to juz trwa. Ponizej pokrótce opsize jaki jest gryplan
1. Mniej wiecej na przełomie roku zaprzestałem uaktualniania wersji forum, ze względu na zblizajaca się premierę wersji produkcyjnej (juz nie beta) softwaru. Premiera odbyła się pod koniec czerwca, wiec dobry soft juz jest
2. Niestety sam podstawowy silnik forum, to nie wszystko. Wiele elementow jest dodawanych poprzez wtyczki (to m.in. zaleta BBPressa) a te nalezy sprawdzic czy dobrze dzialaja z nowa wersja programu glownego. Wiekszośc, a napewno te najwazniejsze działają.
3. Czeka mnie jeszcze proces przeniesienia na serwer testowy z nowym softem i wtyczkami bazy dotychczasowego forum. To najtrudniejsza i najbardziej niebezpieczna czesc upgradu. Bede ja robil w ciagu najblizszych dni.
4. Zakladam, ze w przyszlym tygodniu, albo moze w weekend przepne forum na nowy software. Wtedy musi chwile pochodzic, by sprawdzic czy nie ma jakis innych ukrytych wad. Jesli nie, to w koncu zrobie kilka rzeczy, ktore od dawna mialy byc zrobione, a ktore wstrzymywalem ze wzgledu na robocza wersje oprogramowania. Na przyklad planuje troche zmienic uklad forow, dodac nowe fora (np. specjalne poswiecone konkretnym sprzetom) oraz kilka innych mniejszych dodatkow.
5. Czy beda nowe funkcje w nowej wersji forum? Na razie nie. Nowa wersja oprogramowania w sensie funkcjonalnym jest taka sama jak werrsja robocza. Jednak pojawienie sie oficjalnej wersji sprawi zapewne, ze lawinowo wzrosnie w najblizszym czasie liczba wtyczek rozszerzajacych funkcjonalnosci forum.
No i to by bylo na tyle w dzisiejszym slowie na niedziele :-)
====
Forerunner 205, Forerunner 50, GSC-10
Teraz trening na Poznan Maraton!